Пропустити до змісту ↓
map

Waterford Kamhlaba UWC of Southern Africa

Мбабане, Есватіні

600 учнів

віком 11-20 років

Заснований 

1963

3 March 2017

Коледж Waterford Kamhlaba UWC of Southern Africa був заснований у 1963 як відповідь на дискримінаційні та нерівні системи освіти в Південній Африці. Територія, де розташована школа, спочатку була фермою під назвою "Waterford Park Estate". Коли Його Величність Король Собхуза II, колишній Нгвеняма Есватині (колишній Свазіленд), відвідав школу в 1967 році, він дав їй назву "Kamhlaba", що означає "зі світу", світ у мініатюрі, а також те, що ми "із землі" і тому маємо відмінності, такі як раса чи релігія. На відміну від інших шкіл та коледжів UWC, навчальний рік у Waterford Kamhlaba триває з січня до листопада.

Три особливості коледжу

  • Міцні стосунки з місцевими лiдерами – школа завдяки громадській роботі підтримує міцні стосунки з місцевими організаціями, такими як табір біженців та сусідські пункти опіки (центри соціального забезпечення дітей).
  • Waterfrord Kamhlaba єдиною з-поміж UWC працює за календарем Південної півкулі - у той час як навчальний рік інших шкіл UWC зазвичай триває з вересня по травень, Waterford Kamhlaba дотримується норми Південної півкулі, починаючи з січня.
  • Перша багаторасова школа у Південній Африці  – Waterfrord Kamhlaba була першою багаторасовою школою у Південній Африці; заснована як пряма відповідь на систему апартеїду у Південній Африці, в якій расова сегрегація як політика не допускала багаторасових шкіл. Її історія прийняття та святкування різноманітності з усієї Африки та за її межами глибоко вкоренилася у характері Waterford Kamhlaba та продовжує залишатися основою її цінностей сьогодні.
У класі 

Waterford Kamhlaba пропонує три освітні програми: навчальний план Waterford у молодшій школі, що складається з 1-3 класів (11-14 років); програма Міжнародного загального сертифікату про середню освіту Кембриджського університету (IGCSE) у середній школі, що складається з форм 4 та 5 (14-16 років); та навчальний план Дипломної програми Міжнародного бакалаврату (IBDP) у старшій школі (16-20 років). Учні 5-го класу не отримують автоматичного зарахування до IBDP, а мають пройти процес подання заяви.

Для навчання за програмою IBDP школа пропонує поряд зі стандартними предметами сисваті, французьку, іспанську, антропологію, психологію, управління бізнесом, музику, театр.

Позакласне життя 

Waterford Kamhlaba пропонує широкий вибір спортивних заходів, включаючи легку атлетику, бадмінтон, баскетбол, крикет, хокей, нетбол, регбі, футбол, софтбол, сквош, плавання, волейбол та теніс. Інші види відпочинку включають кемпінг, скелелазіння, верхову їзду, каякінг, а також біг по дорогах і пересіченій місцевості. Різноманітні художні клуби (включаючи драматичний та музичний) та товариства проводяться як співробітниками, так і студентами. З 1979 року прихильність до громадської роботи також була офіційно визнана як невід'ємна частина політики, організації та життя школи. Від учнів IBDP та 5 класу очікується регулярно приділяти дві години на тиждень на волонтерський проєкт, які зазвичай варіюються від участі у роботі місцевої лікарні, роботи для інвалідів, у місцевих школах та дошкільних закладах до заходів з екологічної освіти, таких як програма з переробки відходів.

Кампус та ресурси 

Резиденція Ekukhuleni (місце зростання) вміщує до 80 студентів 1, 2 та 3 класів. Esiveni (місце проживання людей нації) вміщує до 110 учнів 4 та 5 класів. Emhlabeni (місце людей світу) і Elangeni (місце сонця, що сходить) розміщують, відповідно, до 130 і 68 студентів IBDP в одномісних або загальних кімнатах; вони складаються з окремих відділень для чоловіків та жінок, загальної кімнати, комп'ютерного центру, бібліотеки, телевізійного залу та кухні. Щодня у кожному гуртожитку чергує один вихователь – чоловік та одна жінка. Кампус також має виняткові спортивні, художні та навчальні споруди.

Географічне розташування 

Waterford Kamhlaba розташований на вершині гори в Сідвашині, приблизно за 10-15 хвилин їзди від столиці Есватині Мбабане. На території кампуса знаходиться неймовірне поєднання місцевої флори та фауни. Пішохідні стежки на вершині школи відкривають неймовірний краєвид на мальовничий ландшафт Есватині.

Прийом на навчання 

Студенти зазвичай подають документи через Національний комітет UWC або через Програму глобального відбору UWC. Для отримання додаткової інформації про коледж відвідайте шкiльний вебсайт.

Контактна інформація


Waterford Kamhlaba UWCSA
P.O. Box 52
Mbabane H100, Eswatini

18 Наші
коледжі