Пропустити до змісту ↓
map

UWC Adriatic

Дуїно, Італія

182 учні

віком 16-19 років

Заснований 

1982

3 March 2017

Територія на північ від Трієста пережила велике кровопролиття під час Першої світової війни, а Друга світова війна внесла нові політичні та етнічні розбіжності у цю частину Європи – місце зустрічі німецької, латинської та слов'янської культур. Вступивши на цю арену етнічної та історичної складності, UWC Adriatic взяв на себе освітню роль, що має дуже напружене політичне значення, і зробив крок у світ надзвичайного культурного розмаїття. Саме з цих причин регіональний уряд Фріулі-Венеція-Джулія та Міністерство закордонних справ Iталiї підтримали проект UWC Adriatic із самого початку та залишаються основними зацікавленими сторонами у розвитку коледжу.

Три особливості коледжу

  • Іммерсивний італійський досвід – студенти здобувають освіту в UWC, одночасно знайомлячись з багатством та різноманітністю культурної спадщини Італії. Коледж використовує своє розташування на політичному, культурному та географічному перехресті у самому серці Європи.
  • Музика – музика відіграє важливу роль в UWC Adriatic завдяки наявності власної музичної академії (ICMA), метою якої є вивчення всього спектру музичних жанрів та стилів з усього світу, а також залучення професійних музикантів до коледжу для проведення майстер-класів та виступів.
  • Цiле мiстечко, а не просто кампус – UWC Adriatic не замкнений у власному кампусі. Його гуртожитки, навчальні корпуси, лабораторії тощо, розкидані по всьому мiстечку Дуїно. Студенти інтегровані в життя місцевих та навколишніх спільнот через повсякденне життя та щотижневі соціальні послуги.
У класі 

UWC Adriatic пропонує навчальний план Дипломної програми Міжнародного бакалаврату (IBDP). Крім стандартних курсів, коледж пропонує арабську, словенську, сербську, хорватську та боснійську мови, світове мистецтво та культури, екологічні системи та мистецтво. Крім того, всі студенти повинні вивчити італійську мову, хоча цей предмет не обов'язково має бути предметом іспиту IBDP, але може бути включений до окремого Сертифіката.

Позакласне життя 

UWC Adriatic робить акцент на волонтерському компоненті своєї програми "Творчість, активність, волонтерство" (CAS). Будучи фізично інтегрованим у життя місцевої спільноти, коледж має давні відносини співпраці з багатьма асоціаціями, які ведуть волонтерську діяльність у широкому спектрі областей.

Діяльність з надання соціальних послуг включає: волонтерство з італійськими та словенськими дітьми за допомогою мистецтва, викладання англійської мови та інших видів діяльності в місцевих початкових школах; мультикультурні презентації для надання мультикультурного досвіду учням місцевих початкових шкіл за допомогою низки заходів, спрямованих на боротьбу з расизмом; допомога особам з розумовими чи фізичними вадами; робота з біженцями, пропонуючи компаньйонів людям похилого віку в селі або іншим особам, які обмежені у своїх будинках; відвідування людей похилого віку у місцевих установах; курси першої допомоги – служба швидкої допомоги (спільно з місцевими операторами Червоного Хреста); проведення музичних концертів у лікарнях та установах для літніх та хворих людей; відвідування людей із розсіяним склерозом; участь у спортивних та театральних заходах з людьми з обмеженими можливостями; поширення наукових знань серед дітей та дорослих; пропозиція уроків розмовної англійської для місцевого населення; відвідування мешканців місцевого хоспісу.

Творча діяльність включає: Adriatic Times (шкiльна газета), гончарна справа, шахи, творче написання та лiтературний аналiз, група вивчення поточних подій, Клуб дебатів, декупаж і печворк, малювання, вивчення культур через кіно, модель ООН (MUN), музична діяльність (хор, хор мадригалів, уроки фортепіано, сольні співи, курси розуміння, музична композиція, інструментальні уроки, ансамблі, музичне шоу), фотографія, робототехніка, філософський журнал, TEDx UWC Adriatic, театр, щорічник, WEB 2.0.

UWC Adriatic використовує своє розташування у приморському селі на карстовому нагір'ї Трієста та в безпосередній близькості від Альп, щоб запропонувати своїм студентам цілу низку відповідних заходів на відкритому повітрі. В даний час пропонується наступний повний спектр можливостей: аеробіка, бадмінтон, фітнес, скелелазіння, сучасні танці, біг по пересіченій місцевості, піший туризм, каякінг, змішані бойові мистецтва, орієнтування, вітрильний спорт, футбол, плавання, теніс, фрiсбi.

Кампус та ресурси 

Гуртожитки та об'єкти UWC Adriatic розкидані навколо мiстечка Дуїно. Вісім гуртожиткiв-резиденцій приймають студентів. Інші об'єкти включають “менса” (їдальню), академічний корпус, центр мистецтв, наукові лабораторії, бібліотеку, медичний центр, аудиторію та ICMA - міжнародну громадську музичну академію.

Географічне розташування 

Дуїно, чарівне приморське селище в півгодини їзди від Трієста, – це спокійне місце, де створено середовище, що сприяє здоровому способу життя. Венеція знаходиться неподалік, а кордон зі Словенією - всього за кілька кілометрів.

Прийом на навчання 

Студенти зазвичай подають документи через Національний комітет UWC або через Програму глобального відбору UWC. Для отримання додаткової інформації про UWC Adriatic відвідайте шкiльний вебсайт.

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

Контактна інформація


Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico O.N.L.U.S.
Località Duino, 29 – 34011
Duino Aurisina (TS), Italy

18 Наші
коледжі