Пропустити до змісту ↓

Олена Янчук

29 September 2022

Pearson College UWC '96, співачка, мисткиня

Олена випустилася з Pearson College UWC у Канаді у 1996 році, після чого вступила до Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, звідки випустилася у 2001 році. Наразі є членкинею дорадчого комітету українського національного комітету, а також працює у сфері мистецтва та культури.

Олена створила Програму гармонійного розвитку “Долоньки” для дошкільнят, а також авторський курс музико-сенсорного розвитку “Забавлянки та співанки з Росавою”. Записала 5 музичних альбомів як Росава, серед яких два для дітей. Створила низку концепцій для освітніх та культурних заходів. Серед нещодавно втіленого, спільно зі своїм чоловіком та компанією FILM.UA втілила проєкт “Спадок” (англ. Back to Basics) присвячений українському жіночому стройові, традиціям, народним звичаям.

"UWC — це такий рух, який зі мною назавжди. Після закінчення коледжу, коли вступила до вишу, неодноразово долучалася до відбору студентів, а з 2003 року вже очолила комітет UWC і займалася його поточною роботою, та спільно з Остапом Маланюком (UWC Atlantic) організовували та проводили  відбори та зустрічі випускників. Тепер пишаюся, що ті учасники конкурсу, кого відбирала, стали потужною командою, силою та  опорою комітету сьогодні, в його розбудові, просуванні та створенні можливостей для талановитої молоді України.

 

"UWC для мене — це про цінності, довіру, пізнання, і головне — про людей, які потребують інших людей для взаємопідтримки, спільних сліз, веселощів на весь кампус, і до пошуку, схвалення та втілення суспільно-важливих задумів."

- Олена Янчук

Це про TOK room і твою сусідку по кімнаті зі Свазіленду, яка за тебе молиться у моменти труднощів і зневіри. Це не лишень про два роки навчання. Це про людей, з якими ти можеш творити світ, бо ваші відносини вже сформовані на конкретних цінностях. Це про стосунки, і навіть 20 років потому, тоді, коли в Україні війна, тобі дзвонять і пишуть з найближчих і найвіддаленіших куточків світу і кажуть, про те, що у тебе є дім, від Канади до Японії."